Co jsou to scrunchies a jaké je jejich kouzlo

Je to krásný název pro gumičky, které jsou obšité větším kusem látky, která na gumičce vytvoří řasení.

 

Scrunchie v 90'

Již byly jednou moderní (a beztak už se nosily i dřív, vůbec by mě to nepřekvapilo) :D, nosily se totiž v 90. letech a i když si je pamatuji, nijak zvlášť jsme jim neříkali, byla to prostě gumička. (Podívejte se níže na obrázku, jak se nosily tenkrát.) :)

Jejich anglický název "scrunchie" ("skrančí") však tyto látkové gumičky lépe kategorizuje, než jim jen říkat jednoduše gumička (a máme je tak rozdělené také v našem eshopu) a i když se jedná o cizí slovo, hezky se to říká. 

 

Scrunchies dnes

Dnes již tyto gumičky mají mnohem větší využití, než jak si je sama pamatuji z dětství. Tehdy to byly prostě gumičky pro teenagery či děti a byly většinou vyráběné z obyčejných, většinou ne moc kvalitních, látek (často se páraly - já si pamatuji jedny typické, které byly ze šusťáku) a to v hodně zářivých barvách - i když to jsou také zpátky.

Narozdíl od 90. let je dnešní scrunchie trend poněkud umírněnější. I když v těch zářivých barvách se pořád dají najít. Přesto je dnes uvidíte spíše jako doplňky elegantních outfitů, často i starších dam. Jednobarevný, jednoduchý doplněk, který je například v mléčné světlé barvě, v myší šedi nebo ve vínové či smaragdově zelené a často je vyroben z nějaké pěkné a kvalitní látky, jako je satén nebo dokonce hedvábí (na naše hedvábné scrunchies, ale i jiné, se můžete podívat tady >>.)

 

Oversized scrunchie

Existují dokonce ženy, které vymyslely něco jako velikost XXL těchto gumiček a vyrábějí tak jejich obrovitánské verze. A protože i ty stojí za pozornost, také je najdete v naší nabídce - například tato krásná zelená je ve velikosti L >>. (Kdyby zrovna nebyly, sledujte nás, ony se zase brzy objeví.) :)

 

Ať už si pořídíte jakoukoliv, věřím, že Vám poslouží stejně jako mně. Proč mít ve vlasech obyčejnou gumičku, když tam můžete mít scrunchie? :)

<< Prozkoumejte Naše Scrunchies >>

S láskou, 

lenyas